Starší a mladší dorostenci Sportovního klubu Horní Suchá absolvovali pětidenní kondiční soustředění v Penzionu Krkoška v Kunčicích pod Ondřejníkem pod dohledem trenérského triumvirátu Patrika Goje, Jana Slovíka a Tomáše Pietrasze. Mladší dorostenci v rámci soustředění odehráli také semifinálový halový turnaj O Pohár MSKFS v ostravské Dubině, v němž skončili na 2. místě a zahrají si tak krajské finále v sobotu 25. února v Karviné v hale na Kovoně. Nutno dodat, že tento turnaj naši mladší dorostenci už jednou vyhráli. Rozhovor o průběhu soustředění, cílech dorostenců pro blížící se jarní část soutěže a zapracování mládežnických hráčů do mužstva mužů, poskytnul trenér Patrik Goj.                                                                             

V neděli jste se vrátili z pětidenního soustředění, které jste absolvovali v Kunčicích pod Ondřejníkem. Jak ho hodnotíte?

Se soustředěním jsme spokojeni. Pracovali jsme na tom, abychom se kondičně zlepšili, protože v zápasech se nám stávalo, že jsme dost brzy ztráceli sílu utkání zlomit na svou stranu. Kluci se snažili v tréninkových jednotkách pracovat nadoraz. Škoda jen, že na soustředění neodjeli úplně všichni. Bohužel muselo zůstat z různých důvodů doma několik hráčů, kterým by toto soustředění určitě pomohlo.

Příprava je docela dlouhá. Vlastně první soutěžní utkání hrajete až na konci března. Co vás do té doby ještě čeká?

Každopádně spousta tréninkových jednotek, kde budeme pracovat na individuálních činnostech hráčů a také komplexním způsobu hry celého mužstva. Své dovednosti si prověříme proti různě kvalitním soupeřům, v několika přípravných zápasech. Hlavně stále budeme pracovat na tom, abychom vychovali a dovedli do našeho mužského týmu, další naše konkurenceschopné odchovance.

Teď jste vzpomněli skutečnost, že se snažíte vychovat pro náš A tým hráče, kteří prošli naši mládeží. Jak se to daří?

Momentálně v našem A týmu hraje několik takových kluků, kteří prošli buď částečně, nebo většinou přípravy, našimi mládežnickými týmy. Chtěli bychom se stále této filozofie držet. Zapojit své mladé fotbalisty do reprezentace našeho klubu v té nejstarší kategorii. Doposud nám to vychází, ale je za tím určitě hodně práce všech zúčastněných. Jak lidí ve vedení klubu, tak především trenérská práce je v tomto ohledu náročná. Chceme, aby tito hráči byli schopni hrát těžké zápasy a posouvali náš klub výkonnostně výše a to vyžaduje mnoho úsilí.

Soustředění jste absolvovali na jednom místě s mužským týmem. Zapojil se někdo s vašich svěřenců do přípravy A týmu?

Ano. Celou zimní přípravu a také soustředění absolvují s A týmem dva naši hráči, Matěj Urbaník a Jan Mrázek, kteří jsou dokonce ročník 2004. Takže v dorosteneckém věku budou ještě i další soutěžní ročník. V tomto ohledu jsme si vyhodnotili situaci a došli jsme k závěru, že tito dva jsou vhodní adepti, abychom je posunuli dále.

 

Z hodnocení trenérů můžeme říci, že jsou s nimi v tréninku spokojeni a všichni doufáme, že je to výkonnostně posune a postupně se začlení do mužské kategorie.

Patriku, děkujeme za rozhovor a přejeme Tvým svěřencům spoustu dalších sportovních úspěchů.