NÍŽE VÁM PŘINÁŠÍME PŘEDZÁPASOVÝ ROZHOVOR S NAŠÍM ODCHOVANCEM MATĚJEM URBANÍKEM, KTERÝ SE JIŽ VE SVÝCH SEDMNÁCTI LETECH ZAŘADIL DO ZÁKLADNÍ SESTAVY NAŠEHO TÝMU…

Matěji, v Horní Suché hraješ fotbal už od nejmenších kategorií. Mohl bys pospat své fotbalové začátky? Kdo tě k fotbalu přivedl?

V Horní Suché jsem začal ve starší přípravce, kdy mě k fotbalu přivedli rodiče. Ti mě doteď podporují, za což jim jsem vděčný.  Rád vzpomínám na sezónu, kdy jsme jako mladší žáci ještě s několika dalšími spoluhráči chodívali vypomáhat starším žákům a společně jsme tehdy vyhráli celou soutěž a postoupili do krajského přeboru. (pozn. Red. Z tohoto ročníku působí dnes v mužích celkem 6 hráčů – Pastušek, Rychtařík, Ševčík. Urbaník, nový a kotula)

Ještě na podzim jsi nastupoval za dorost v krajském přeboru. V zimě tě trenéři vytáhli do mužů a hned ses zařadil do základní sestavy. Jak velký skok to pro tebe je a jak toto období prožíváš?

Skok to byl velký, hra se zrychlila a souboje jsou  mnohem těžší než v dorostu, ale moc si to užívám. je to zase další krok v mé kariéře.

Jak tě kluci přijali do kabiny? Znal jsi před tím někoho z hráčů?

V kabině je super parta kluků, kteří mě přijali hned od začátku. Několik spoluhráčů jsem znal už z mládežnických kategorií.

po 20 kolech 1.B třídy se s mužstvem nacházíte na 1. místě tabulky s tříbodovým náskokem na druhé Raškovice. Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny?

Jelikož jsem se přidal k týmu až v druhé polovině sezony, tak nevím jak vypadaly zápasy v první půlce, ale od prvního zápasu druhé poloviny sezony s klukama makáme a snažíme se každý zápas podávat ty nejlepší výkony.

Co je podle tebe Tvá nejlepší fotbalová dovednost a kde naopak máš podle sebe rezervy?

Podle mě mám dobrou kondičku a jsem poměrně rychlý. Potřeboval bych však zapracovat na driblingu.

Když zrovna nehraješ fotbal, tak co ve volném čase děláš? Jaké jsou tvé jiné záliby?

Stále studuju, ale mimo školu trávím čas s rodinnou a kamarády.